POHODNIKI IN TEKAČI SPET V KUMROVCU (27.april 2005)
 

    Kot je v motelu »Pri Ribniku« zaključil predsednik društva maratoncev in pohodnikov se je pohod ali tek iz Rogaške Slatine v Kumrovec, med člani društva »dobro prijel«.

    Tradicija tega uživaškega pohoda se je namreč nadaljevala tudi letos. Kot vedno na isti datum se je 27. aprila na startu v Rogaški Slatini zbralo okoli 20 udeležencev. Odpravili so se proti 27 km oddaljenem cilju pred Titovo rojstno hišo v Kumrovcu. Že po tradiciji ni šlo za tekmo temveč za hojo in tek po meri in okusu vsakega od udeležencev. Edini cilj je bil premagati to razdaljo.

    Prijazna pokrajina obsotelskih krajev in lep ne prevroč sončni dan, sta bila kot naročena za tiste, ki to cenijo. Vmes smo si privoščili okrepčilo v zagorskih gostilni v Miljani tako, da tudi po tej plati ni nič manjkalo. Kar nekaj novincev se je podalo na pot in brez naporov prišlo do cilja. Za nagrado so si nekateri znali privoščiti zagorske »štruklje« drugi pa kaj »tekočega«.

    Uradni zaključek je bil nato v motelu »Pri Ribniku »v Kozjem kamor so prišli tudi svojci udeležencev. Kdor ni imel žuljev je lahko še zaplesal.

     Bilo je lepo - zato vabljeni 28. aprila 2006 ob 9. uri na start v Rogaški Slatini, tudi če niste v »top formi«.
 

Bočko