Olimpijski tek, Celje 2008

 

Prvi v seriji Olimpijskih tekov po Sloveniji se je letos zgodil v Celju. Štart je bil zelo uspešen in vzpodbuden tudi za ostale organizatorje .V sredo 4. junija 2008 smo se zbrali na sedaj že tradicionalnem prireditvenem prostoru na »ŠPICI«, pri kajak kanu klubu Celje. Na žalost se prireditveni prostor spreminja v gradbišče, saj se bo tu gradil nov rekreacijski center s čolnarno, kar nam bo omogočilo tudi kakovostni dvig same prireditve v prihodnjih letih.

Tako smo letos poiskali zatočišče na bližnjem bazenu, kar pa seveda ni oviralo prireditve, saj smo tako vsem tekmovalcem omogočili sanitarije, prostor za preoblačenje, pripravo na tek in pa družabni prostor, kjer smo zbirali prijave, izvedli olimpijski protokol, razglasili najhitrejše in izvedli žrebanje. Štart je bil tako na istem mestu kot vsako leto na dveh razdaljah 3km in 8,540km.
 

 

Kljub muhastemu vremenu se je teka udeležilo 80 tekačev in tekačic iz vse Slovenije. Krajšo razdaljo je preteklo 11 žensk in 15 moških, daljšo pa 11 žensk in 43 moških. Prijetno smo bili presenečeni, da se je večina udeležencev odločila za daljšo razdaljo, kar nam kaže kakovostni dvig in pripravljenost rekreativnih tekačev v zadnji letih. Morda smo pogrešali več mlajših udeležencev, ki jih je bilo pretekla leta več in upamo, da jih bomo pritegnili naslednje leto v večjem številu. Vreme se nas je usmililo in brez dežja je potekala prireditev v idealnih razmerah. Zaradi tega so bili primerjalno časi tekačev boljši od prejšnjih let. Vsi prijavljeni so uspešno opravili s progo,ki res poteka v lepem naravnem okolju s pečatom Savinje.

Ob tej priložnosti bi se zahvalil vsem tekačem za udeležbo in prijetno druženje, fundaciji za fair play in gospodu Bojanu za pomoč pri izvedbi olimpijskega protokola, vsem,ki so pomagali pri organizaciji prireditve in predvsem Markotu Mrazu, ki nas je ljubeznivo gostil na prireditvenem prostoru na celjskem bazenu. In za konec še zahvala sponzorjem ,ki so nam omogočili žrebanje nagrad GIGA ŠPORT Celje, Knjigarni in antikvariatu ANTIKA Celje,
La coq sport in seveda Olimpijskemu komiteju Slovenije - odboru športa za vse.
Vse skupaj pa vas vabim,da se nam pridružite naslednje leto spet prvo sredo v juniju na
celjski ŠPICI.

Lep športni pozdrav ,veliko užitka pri teku ter športnega zadovoljstva in uspehov.
V imenu organizatorja ŠD SPIRIDON CELJE in DRUŠTVA POHODNIKOV IN MARATONCEV CELJE Božidar Mulej!

Celje, 6. junij 2008