Olimpijski tek, Celje 2009

Tako kot že nekaj zadnjih let se je z olimpijskim tekom v Celju v prvi sredi meseca junija začela serija olimpijskih tekov po vsej Sloveniji.

.Na razdalji 3km je teklo 22 tekačic in 33tekačev.Na razdalji 8,5 km pa je teklo 28 tekačic in 62 tekačev:Skupno 145 prijateljev teka in olimpizma ,kar je skoraj enkrat več kot lani.

Organizatorji smo morali tako uporabiti vse naše organizatorske in improvizacijske izkušnje in sposobnosti,da smo tek,ki je potekal v odličnem vzdušju izpeljali na zadovoljstvo vseh uspešno do konca.Predvsem nas veseli,da se teka vsako leto udeleži vedno več žensk .Da so vsi tekači vsako leto bolje pripravljeni in da je tek oziroma rekreacija res postala pomemben dejavnik v našem življenu pa nam pove tudi to, da sta se dve tretjini udeležencev podali na daljšo progo in jo vsi uspešno pretekli.

Vsem tekačem bi se zahvalil za prijetno druženje in za opravičilo za kakšen spodrsljaj,ki pa ni bil nameren saj nas je množica tekmovalcev res malo presenetila.Drugo leto bo še bolje!Zahvalil bi se tudi g.Bojanu za izvedbo olimpijskega protokola in vsem ostalim,ki so pomagali pri izvedbi prireditve.Predvsem pa bi se rad zahvalil in izpostavil člane kajak kanu kluba Celje na čelu z njihovim predsednikom Dušanom Kondo,ki so nam nesebično odstopili prostor v njihovi novi čolnarni in nam omogočili kvalitetno in nemoteno izvedbo prireditve.Želimo jim,da jim do uspelo objekt čimprej dokončati in s tem bomo tudi organizatorji olimpijskega teka lahko naredili še korak naprej pri organizaciji teka in sprejeli še večje število tekačev.Zahvalil bi se tudi vsem sponzorjem ,ki so nam omogočili izvedbo teka in žrebanje nagrad GIGA ŠPORT CELJE,ANTIKA CELJE in Olimpijskemu komiteju Slovenije odboru športa za vse.

Vse skupaj vas vabim že na naslednji tek junija 2010.

Lep športni pozdrav,veliko užitkov pri teku in naravi ter športnega zadovoljstva in uspehov
V imenu organizatorja ŠD SPIRIDON CELJE in DRUŠTVA POHODNIKOV IN MARATONCEV CELJE BOŽIDAR MULEJ.

CELJE 6.Junij 2009