MARATON ATENE 2023


Datum: 10.-14. november 2023 Čas potovanja: 5 dni - 4 noči

Program potovanja:

 PRIJAVA

1. DAN: CELJE-ANCONA

Zbirališče potnikov predvidoma v zgodnjih jutranjih urah na mestu po dogovoru v Celju in vožnja do Ancone, kjer se bomo vkrcali na grško hitro ladjo in se nastanili v štiri posteljnih notranjih kabinah. Preostanek dneva bomo namenili spoznavanju grške ladje in pot med valovi nam bo (pre)hitro minevala. Ves dan bomo imeli na voljo za druženje in uvodno spoznavanje Grčije, za počitek in uživanje v plovbi po Jadranskem morju. Nočitev.

 

2. DAN: PATRAS-LOUTRAKI/ATENE I večerja


V dopoldanskih urah bomo prispeli v Patras, kjer se bomo izkrcali z ladje. Nadaljevanje poti z avtobusom po avtocesti do obalnega letovišča Loutraki/širše okolice Aten, kjer se nastanimo v hotelu. Prost preostanek popoldneva za počitek in pripravo na Atenski maraton. Večerja v hotelu in prenočevanje

 

3. DAN: ATENSKI MARATON I zajtrk, večerja


Po zajtrku vožnja do središča Aten in možnost udeležbe na Atenskem maratonu. Celoten dan prosto za individualne dejavnosti v organizaciji skupine. Po končanem aktivnem dnevu povratek v hotel. Večerja in prenočevanje,

4. DAN: LOUTRAKI/ATENE-PATRAS I zajtrk

Po zajtrku se bomo odpravili na krožni avtobusni ogled večmilijonske prestolnice Grčije. Vožnja do stadiona Panathinaikos, kjer so se leta 1896 odvijale prve olimpijske igre moderne dobe, pa mimo palače ministrskega predsednika in bivše kraljeve palače s častno stražo Evzoni, vrtov Zappion, Zeusovega templja, Hadrijanovega slavoloka, parlamenta z grobom neznanega junaka, Schliemanove hiše, Akademije, Univerze, Narodne knjižnice, Sintagme, kraljeve palače... Sledil bo še ogled »zgornjega mesta«, kot so imenovali Atensko akropolo, ki leži na apnenčasti planoti in neprestano spominja na bogato preteklost mesta. Sprehod mimo Propilej, Templja Atene Nike, Partenona...
Nekaj prostega časa za kosilo in nakupovanje na največji pokriti tržnici v Grčiji, nato vožnja po avtocesti do Patrasa. Vkrcanje na grško hitro ladjo nastanitev v štiri posteljnih notranjih kabinah. Nočitev na ladji.

5. DAN: ANCONA-CELJE I zajtrk


Plovba po Jadranskem morju do pristanišča v Ancono. Po izkrcanju z ladje prevoz v Celje, kamor bomo predvidoma prispeli v poznih večernih urah oz. jutranjih urah naslednjega dne.


Cena na osebo:

459€ pri udeležbi najmanj 45 oseb

489€ (pri udeležbi najmanj 40 oseb

CENA VKLJUČUJE:

prevoz z grško hitro ladjo na linijah Ancona-Patras-Benetke, nastanitev v štiri posteljnih notranjih kabinah, avtobusni prevozi po programu, 2x polpenzion v dvoposteljni sobi v hotelih 3/4* v dvoposteljnih sobah, zunanji ogledi po programu, slovensko spremstvo/vodenje, organizacija potovanja in DDV.

MOŽNA DOPLAČILA (ob prijavi): mestna turistična pristojbina pribl. 2 EUR/osebo/dan
MOŽNA DOPLAČILA (na mestu): vstopnine - Akropola 20 €, nastanitev v dvoposteljni notranji kabini (v obe smeri) 80 EUR/osebo, nastanitev v triposteljni notranji kabini (v obe smeri) 60 EUR/osebo

Ponudba je pisana po pogojih in cenah znanih 23. marca 2023. Rezervacije namestitev in ogledov še niso narejene in bodo po vaši izbiri oz. potrditvi programa.
Maksimalno število mest v skupini na enem avtobusu je 50.

Predvidena časovnica grške hitre ladje:

10. november ANCONA 13:30 - 11. november PATRAS 14:30
13. november PATRAS 17:30 – 14. november ANCONA 16:30

SPLOŠNI POGOJI IN NAVODILA ZA TURISTIČNE ARANŽMAJE, ki so sestavni del programa in pogodbe, so vam na voljo v vseh poslovalnicah KOMPASA in v poslovalnicah pooblaščenih agencij ter na naših spletnih straneh www.kompas.si.

Prijave in vse dodatne informacije:
Andrejka Godec, tel: 03 426 80 82, e-pošta: andrejka.godec@mholidays.si
 
 

 

 

SPONZORJI 
   

 
DRUŠTVO MARATONCEV IN POHODNIKOV CELJE

Kidričeva 3, 3000 CELJE SLOVENIJA

Tel.:++386 31 481 373

e-mail:info@drustvo-maratoncev-celje.si

TRR: SI56 0400 1004 7541 435, BIC: KBMA SI2X