PRIJAVA
POHOD
DRŽAVNOSTIPOHODA DRŽAVNOSTI

7 km zelena označba, 10 km zelena in rumena označba,12 km zelena, rumena in reča označba.

Štart pohoda je v Mestnem parku.

Zelena in Rumena trasa sta od začetka speljani skupaj. Prvi kilometer je speljan po ravnini do Meškotovega vodnjaka, kjer trasa zavije v gozd in po obronku gozda poteka po odcepa na Anski vrh.Po dveh kilometrih se trasi ločita.

Zelena trasa poteka na Anski vrh, kjer po dveh in pol kilometrih doseže vrh na 420 m nadmorske višine. Potem pa se trasa spusti do Gozdne hiše in vodi navzdol do srčne poti. Po štirih kilometrih trasa zavije desno na asfaltno cesto in se naprej spušča potem pa dviguje. Pot je speljana mimo cerkve do razglednega stolpa, ki ga dosežemo na petem kilometru. Od razglednega stolpa pot vodi navzdol proti Polulam, do slaščičarne Vanilija. Tukaj se lahko spočijete, ker imate do cilja v parku samo še en kilometer.

Rumena trasa se po dveh kilometrih odcepi in vodi proti strelišču, kjer skrene proti zgornjim Liscam, se nekoliko spusti in vodi naprej po strmi cesti potem pa po gozdni poti na vrh Košnice, ki ga doseže na četrtem kilometru poti. Pot je potem speljana 500 metrov po asfaltni cesti, potem pa zopet 500 metrov po gozdni poti. Po krajši hoji po asfaltu se spustimo do Gozdne hiše, kjer se trasa zopet združi z zeleno traso.

Rdeča trasa se prične na četrtem kilometru, na vrhu Košnice kjer zavijemo desno in se pričnemo dvigovati proti vrhu oma.
Pot se dviguje en kilometer proti zahodu, potem pa se trasa obrne proti vrhu Homa, ki ima višino 560 metrov. Potem pa
se prične trasa strmo spuščati in vodi nazaj na izhodišče na vrhu Košnice in vodi naprej po rumeni trasi do zelene trase in do cilja.

Za povečavo kliknite na sliko 

 

 

 

SPONZORJI

 


  


    


 DRUŠTVO MARATONCEV IN POHODNIKOV CELJE

Kidričeva 3, 3000 CELJE SLOVENIJA

Tel.:++386 31 481 373

e-mail:info@drustvo-maratoncev-celje.si

TRR: SI56 0400 1004 7541 435, BIC: KBMA SI2X