Za povečavo kliknite na sliko.
Zemljevid
[Zemljevid starta]
 
Grafični prikaz teka
[Zemljevid teka 10km]
 
Podatki teka
[Zemljevid otroškega teka]
OPIS TRASE MARATONA CELJE – LOGARSKA DOLINA
Start maratona je na Trgu celjskih knezov, pred zgradbo Mestne občine Celje. Trasa maratona je po Gosposki ulici speljana do nabrežja Savinje.

Od tu naprej je trasa maratona speljana po desnem nabrežju Savinje, gledano v smeri teka. V Kasazah, na 10. kilometru trasa prečka lokalno cesto in se nadaljuje do Vrbenskega jezera, kjer je na 12. kilometru prva okrepčevalnica.
Trasa je nato speljana mimo Vrbenskega jezera ter kmalu zatem prečka lokalno cesto pri Šeščah in se nadaljuje do Šempetra, kjer je na 17. kilometru druga okrepčevalnica. Od tu naprej je trasa speljana pod magistralno cesto, kjer kmalu zavije z nabrežja Savinje na lokalno cesto na Bregu pri Polzeli.

Trasa se nato nadaljuje po lokalnih cesta Polzele in na 20. kilometru prečka Savinjo ter se nato nadaljuje po levem nabrežju Savinje do Preserskega jezera, kjer je tretja okrepčevalnica.
Od Preserskega jezera do Letuša je trasa speljana po lokalnih cestah. V Letušu, kjer je na 24. kilometru četrta okrepčevalnica, pot prečka magistralno cesto in se nadaljuje po levi strani Savinje, nekaj časa po stranski cesti, potem pa po nabrežju Savinje in zopet po stranski cesti do Mozirja.
V Mozirju na 31. kilometru je prva odstopna postaja in start maratona na 42 km; tu je tudi okrepčevalnica. Potem je trasa speljana skozi Mozirski gaj, po stranski cesti do Nazarja, kjer prečka glavno cesto in se nadaljuje po lokalni cesti do Pobrežja, kjer je na 36. kilometru naslednja okrepčevalnica.

Trasa je še naprej speljana po lokalnih cestah do naselja Meliše, kjer na 40. kilometru zavije desno na stransko cesto in se kmalu za tem nadaljuje po travniški in gozdni poti do Radmirja, kjer je tudi okrepčevalnica. Trasa maratona v Radmirju ponovno prečka regionalno cesto in se po stranski cesti nadaljuje do magistralne ceste Celje – Logarska dolina. Tu trasa prečka magistralno cesto in se nadaljuje po pločniku po desni strani in po 500 metrih zavije desno čez Savinjo do okrepčevalnice na Ljubnem.
Na Ljubnem je start teka na 27 km. Takoj po startu trasa prečka magistralno cesto in se nadaljuje po levi strani cestišča ter po dveh kilometrih zavije z magistralne ceste, prečka Savinjo in se nadaljuje po stranski cesti. Po treh kilometrih pa trasa maratona ponovno zavije nazaj na magistralno cesto. Od tu se maraton odvija po levi strani cestišča do Gostilne Kosmač v Strugah, kjer je na 53. kilometru naslednja okrepčevalnica, vendar je tu potrebno prečkati cesto.
V Lučah na 58. kilometru je start teka na 17 km in odstopna postaja, pa tudi okrepčevalnica. Start maratona je v centru Luč, trasa maratona pa je od tu naprej speljana po levi strani magistralne ceste do okrepčevalnice v Igli, ki je 14 kilometrov pred ciljem, to je na 59. kilometru. Od tu se trasa maratona ves čas počasi dviguje.

Naslednja okrepčevalnica je pri gostišču Rogovilic v Robanovem kotu, kjer je ponovno potrebno prečkati regionalno cesto. Po okrepčevalnici je trasa maratona ponovno speljana po levi strani cestišča, do naslednje okrepčevalnice v Solčavi, ki je pri gostilni Siporex.
Od Solčave do vhoda v Logarsko dolino je še 4 km zavite in vzpenjajoče se ceste. Pri vhodu v Logarsko dolino je zadnja okrepčevalnica, saj je do cilja samo še tri kilometre. Trasa maratona, ki je speljana po stranski cesti, se naprej malo spusti, potem pa se rahlo dviguje vse do cilja pri Penzionu na Razpotju.
   

SPONZORJI 
   DRUŠTVO MARATONCEV IN POHODNIKOV CELJE

Kidričeva 3, 3000 CELJE SLOVENIJA

Tel.:++386 31 481 373

e-mail:info@drustvo-maratoncev-celje.si

TRR: SI56 0400 1004 7541 435, BIC: KBMA SI2X